Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen, Een Succesverhaal
Opleidingen Groep Nederland bestaat uit een groep enthousiaste mensen die niets liever doen dan hun kennis en ervaring delen met mensen die beter willen communiceren, samenwerken en leidinggeven.

Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen, Een Succesverhaal

Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen, Een Succesverhaal

‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’ is een intensief programma waarbij werkzoekenden ontdekken wat hun krachten/kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn en waar hun (nieuwe of onverwachte) kansen op de arbeidsmarkt en/of in de maatschappij liggen. Dit bereikt OGN door een mix van diverse programma’s waaronder individuele coachingsgesprekken, groepsbijeenkomsten, workshops en thuiswerkopdrachten, waarbij de methode Empowerment centraal staat.

‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’ is opgebouwd uit vier fasen. Elke fase heeft verschillende modules waar tijdens het traject aan wordt gewerkt.

Fase I: diagnose: om de deelnemer optimaal te betrekken en te laten nadenken over verbeterpunten; Fase II: zelfanalyse: tijdens deze fase krijgt de deelnemer inzicht in eigen talenten, vaardigheden, motivaties, wensomstandigheden, wensberoepen, kennis, ervaring, arbeidsverleden, opleiding, successen en prestaties; Fase III: marktanalyse: om, rekening houdend met de kwaliteiten en idealen van de deelnemer, te bekijken wat de mogelijkheden in de toekomst zijn op de arbeidsmarkt en/of in de maatschappij; Fase IV: aan de slag: in deze fase worden de mogelijkheden omgezet in daden en gaat de deelnemer aan de slag om zijn idealen te bereiken. De deelnemer krijgt handvatten aangereikt om stappen te zetten naar een duurzaam toekomstperspectief.

De inhoud van de modules kunt u vinden in onze folder.

Ervaringen:

In samenwerking met de gemeente Eindhoven en het UWV (Werkplein Mercado) heeft OGN het volledige traject ‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’ succesvol afgerond. Gedurende vijf weken heeft OGN, samen met de deelnemers, inhoud gegeven aan het traject. Er is in korte tijd een hechte groepsdynamiek ontstaan wat een positief effect heeft gehad op het leerproces van de deelnemers. Ze hebben elkaar ondersteund in de ontdekking, bevestiging en de start van hun ontwikkeling. Er is realistisch gekeken naar de haalbaarheid van idealen en door het schrijven van sollicitatiebrieven, het aanpassen van het C.V. en het voeren van gesprekken zijn de deelnemers zich bewust geworden van de inzet van hun competenties en kwaliteiten.

Binnen enkele maanden na afloop van het traject had 50% van de deelnemers een nieuwe baan gevonden. Binnen 9 maanden is een succespercentage van 80% gerealiseerd. Hier zijn we trots op!

Werkcoaches en deelnemers zijn zeer positief over de inhoud en opzet van het traject ‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’. Hieronder vindt u enkele reacties van reeds deelgenomen deelnemers:

“ In deze cursus krijg je handvatten om op een goede manier naar jezelf te kijken. Door deze intensieve zelfanalyse kom je meer over jezelf te weten en kan je beter op je werk/baan en toekomst richten.”

“ Je komt stevig in je schoenen te staan waardoor er een flinke dosis motivatie ontstaat.”

“ Je leert om vanuit je eigen kracht (eigenschappen, talenten, kwaliteiten en vaardigheden) jezelf beter te profileren om je doel, een baan, te vinden!”

“ Zeer doelgericht en je wordt bewust van waar je op kan solliciteren.”

Deelname:

Opleidingen Groep Nederland is in staat om het traject ‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’ aan te passen aan de verschillende doelgroepen. Bij alle doelgroepen geldt hetzelfde doel: ‘de laatste stap zetten in het proces naar een duurzaam toekomstperspectief.’ Daarbij zetten we definitieve stappen op de participatieladder, houden we de preventiequote in ons achterhoofd en richten we ons bovenal op de kwaliteiten van individuen.

Neem voor meer informatie contact op met Sanne Erken. Indien u werkzoekende bent dan kunt u contact opnemen met uw klantmanager/casemanager. Deze kan u aanmelden voor dit traject.

DISK database

Vanaf augustus 2010 staat het traject ‘Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen’ in de landelijk database DISK. DISK is een database waar trajecten voor werkzoekenden in te vinden zijn. Zowel de klantmanager/werkcoach als de werkzoekende kan hier informatie vinden over de verschillende trajecten die aangeboden worden. Opleidingen Groep Nederland is via een aanbestedingstraject in deze lijst opgenomen. Voor meer informatie: http://www.disk-eindhoven.nl/socialekaart.php. U vindt ons traject als u op persoonsgebonden budget klikt en bij zoekactie ‘Nieuwe Ronde’ invoert. Dit kunt u ook aangeven bij uw klantmanager/werkcoach.